Sayı: 53, 30.04.2024

Yıl: 2024

Araştırma Makaleleri

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (SUSBED); sosyal bilimler alanında ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel niteliklere sahip özgün çalışmaları bilimsel kurallara, bilim etiğine uygun olarak titizlikle değerlendirip yayımlayarak, teorik ve araştırma odaklı çalışmaları destekleyerek araştırmalarda kaliteyi arttırmayı amaç edinmiştir. Bu amaç; Selçuk Üniversitemizin girişimci ve yenilikçi yaklaşımıyla, tüm paydaşlarıyla beraber geleceğin sorgulayıcı ve çözümleyici fikir yapısına sahip; yetkin, üretken ve milli değerlerine bağlı erdemli bireylerini yetiştirmek; dünya ve ülkemiz için sürdürülebilir kalkınma odaklı araştırmalar yapmak ve uygulamak misyonu ve Dünya çapında, sürekli gelişimi hedefleyen, bilgi ve teknoloji üretiminde öncü bir araştırma üniversitesi olma vizyonuyla uyumludur. Bu amaç doğrultusunda SUSBED sosyal bilimler alanında tercih edilen öncelikli dergiler arasında yer almayı hedeflemektedir.
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi teorik, ampirik çalışmalara ve uzman değerlendirmelerine yer vermektedir.

Dergide makale yazım dili Türkçe ve İngilizcedir. Dergimizde yayınlanacak çalışmaların daha önce herhangi bir yerde yayınlanmış veya değerlendirme sürecine girmemiş çalışmalar olması gerekmektedir. Dergimizde tez özetleri içerisinde, sadece doktora tez özetleri yayınlanabilmektedir. Dergide yayınlanacak çalışmalar en az iki hakem tarafından kör hakemlik sistemi ile değerlendirilir.
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisinin hedef kitlesi; akademisyenler, araştırmacılar, öğrenciler ve akademik kurumlardır. 
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi geç başvuru kabul etmemektedir. Başvurular sayfada ilan edilen tarihler arasında olmalıdır. 

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi’nin Yayın Kurulu, Committee on Publication Ethics (COPE) kriterlerine uymayı taahhüt eder.

Yayın Dili:
Tam Metin Yayın Dili:
•Birincil Dil: Türkçe
•İkincil Dil: İngilizce
İngilizce ve Latin Alfabesiyle Yazılan İçerik:
•Makale Başlığı: Türkçe & İngilizce
•Yazar Adı: Türkçe (Latin Alfabesinde)
•Yazar Adresi: Türkçe (Latin Alfabesinde)
•Anahtar Kelimeler: Türkçe & İngilizce
•Kaynakça: Türkçe& İngilizce (Latin Alfabesinde)
Tam Metin: Türkçe& İngilizce (Latin Alfabesinde)

Konu Kategorisi:
1. Sosyal Bilimler
İş Ekonomisi
İletişim
Sosyal Bilimler
2. Sanat ve Beşeri
Tarih

Ücret Politikası: Dergide makale yayını ve makale süreçlerinin yürütülmesi ücrete tabi değildir. Dergiye gönderilen ya da yayın için kabul edilen makaleler için hiçbir ad altında işleme ücreti ya da gönderim ücreti alınmaz. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi yayın politikaları gereği sponsorluk ve reklam da kabul etmemektedir. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisinin tüm giderleri Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından karşılanmaktadır.

Telif Hakkı: Yazarlar gönderdikleri fikri eserin, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından Creative Commons Atıf-GayrıTicari 4.0 Uluslararası (CC BY-NC 4.0) lisansı ile yayımlamasına izin verirler.

1. Dergi, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün bilimsel içerikli-hakemli yayınıdır ve yılda 3 defa (Nisan, Ağustos ve Aralık) yayınlanır. Dergide Sosyal Bilimler alanında yapılmış araştırmalara yer verilir.
2. Dergide yayınlanacak eserlerin daha önce hiçbir bilimsel dergide yayınlanmamış olması zorunludur.
3. Dergide makale yazım dili Türkçe ve İngilizcedir. Yazım ve noktalamasında TDK İmlâ Kılavuzunun en son baskısı esas alınır. Gönderilen yazılar dil ve anlatım açısından bilimsel ölçülere uygun, açık ve anlaşılır olmalıdır.
4. Dergimize gönderilecek çalışmalarda “anket, mülakat, odak grup çalışması, gözlem, deney, görüşme teknikleri kullanılarak katılımcılardan veri toplanmasını gerektiren nitel ya da nicel yaklaşımlarla yürütülen her türlü araştırmalar” için, çalışmaya başlamadan önce çalışmanın yapılmasına izin verildiğine dair Etik Kurul Kararı alınmalı ve bundan sonra çalışma tamamlanmalıdır. Makalelerde Araştırma ve Yayın Etiğine uyulduğuna dair ifadeye yer verilmelidir.
5. Etik kurul izni gerektiren çalışmalarda, izinle ilgili bilgiler (kurul adı, tarih ve sayı no) yöntem bölümünde ve ayrıca makale ilk/son sayfasında yer verilmelidir. Olgu sunumlarında, bilgilendirilmiş gönüllü olur/onam formunun imzalatıldığına dair bilgiye makalede yer verilmesi gereklidir.
6. Makaleler, A4 boyutundaki (210 x 297 mm) dikey kağıda; üst ve alt kenarlardan 3,5 cm., sağ ve sol kenarlardan 2,5 cm. boşluk bırakılarak ve iki yana yaslı olarak “Garamond” karakterinde 11 punto olarak yazılmalı; tüm metin (kaynaklar ve genişletilmiş özet dahil) 10.000 kelimeden fazla olmamalıdır.
7. Dergiye gönderilecek makaleler Microsoft Word programında yazılmalıdır. Çalışmanın başlığı büyük harfle ve koyu olarak çalışmanın ortasına gelecek şekilde “Garamond” yazı karakteriyle 16 punto olmalıdır. Başlığın hemen altına çalışmanın ait olduğu bilim dalı (örneğin işletme, iktisat, uluslararası ilişkiler vb.) ve çalışmanın türü (araştırma / bildiri / tanıtım / derleme / olgu sunumu) belirtilmelidir.
8. Çalışmanın başlığının hemen altında bir satır boşluk bırakarak yazar veya yazarların adları yazılmalı; unvanı, çalıştığı kurum (üniversite), https://orcid.org/register adresinden alınan yazar numaraları ve mail adresleri ise (*) işaretiyle dipnot şeklinde sayfanın alt kısmında verilmelidir. Yapılan çalışma herhangi bir kurum tarafından destek görmüşse, makalenin ana başlığının son kelimesi üzerine (*) konularak destek veren kurumun adı aynı sayfada dipnot olarak verilmelidir.
9. Çalışmanın özeti yazar ve yazar adlarından sonra bir satır boşluk bırakılarak yazılmalıdır. Çalışmanın Türkçe özeti en az 150, en çok 200 kelime olmalıdır. Özet “Garamond” karakterinde ve 9 punto olarak yazılmalıdır.
10. Çalışmada en az 3 ve en çok 7 kelimeden oluşan Türkçe anahtar kelimeleri bulunmalıdır.
11. Çalışmanın İngilizce başlığı, özeti, anahtar kelimeleri ve çalışmanın türü yukarıda belirtilen kıstaslar göz önünde bulundurularak Türkçe anahtar kelimelerden hemen sonra 1 satır boşluk bulundurularak yazılmalıdır. Çalışmanın İngilizce özeti çalışmanın bir özeti olarak düşünülmeli ve en az 150, en çok 200 kelime olmalıdır.
12. Makalelerde 600-800 kelimelik İngilizce genişletilmiş özet bulunmalıdır. Çalışmanın İngilizce başlığı İngilizce özün üzerinde sunulmalıdır. Genişletilmiş özet, araştırma ile ilgili, amaç, problem, yöntem, bulgular ve sonuç bilgilerini kapsamalıdır. Genişletilmiş özetin altında, çalışmanın içeriğini temsil eden 3-7 İngilizce anahtar kelime bulunmalıdır. Makalede İngilizce genişletilmiş özet, kaynakça kısmından önce yer almalıdır. İngilizce genişletilmiş özet sadece Türkçe makalelerde zorunludur. İngilizce makaleler için genişletilmiş özet istenmez.
13. Çalışmanın ana metni, Giriş bölümü başta olmak üzere İngilizce anahtar kelimelerden hemen sonra 1 satır boşluk bırakılarak yazılmaya başlanmalıdır. Çalışmada kullanılan başlıklarda numaralandırma yapılmalıdır. Bütün başlıklar ilk harfi büyük olacak şekilde yazılmalıdır. Çalışmada kullanılan başlıklardan önce bir satır boşluk bırakılmalıdır.
14. Çalışma boyunca yazılacak metin sırasında kullanılacak paragraf ölçüleri ise metin iki yana yaslı olmalı, ilk satır 0,5 cm. ve en az 12nk satır aralığı kullanılmalıdır.
15. Çalışmada kullanılacak şekiller ise 1’den itibaren numaralandırılarak isimlendirilmeli ve şeklin altında yer almalıdır. Şeklin ismini hemen altında ise şeklin kaynakçası tam olarak belirtilmelidir. Şekillerin kaynakçasında kullanılacak yazı karakteri 9 puntodur.
16. Çalışmada kullanılacak tablolar ise 1’den itibaren numaralandırılarak isimlendirilmeli ve tablonun üstünde yer almalıdır. Tablonun hemen altında ise tablonun kaynakçası tam olarak belirtilmelidir. Tablolarda ve tablonun kaynakçasında kullanılacak yazı karakteri 9 puntodur.
17. Dergimizde tez özetleri içerisinde, yayın politikası gereğince sadece doktora tez özetleri yayınlanabilmektedir.
18. Dergiye gönderilen çalışmalar, başvuru aşamasında beyan edilen intihal raporu çerçevesinde değerlendirilir. Araştırma ve yayın etiğine uygun bulunmayan veya intihal riski tespit edilen makaleler değerlendirilmeye tabi tutulmamaktadır. Bu çerçevede TURNITIN ya da İThenticate tarama programlarınca tespit edilen benzerlik oranının %15’nin üzerinde olması halinde, ilgili çalışma hakem onayı alsa bile yayımlanamaz. Eğer durum fark edilmeden çalışma yayımlanmış ise durumun fark edilmesiyle birlikte, ilgili çalışmaya erişim engellenerek çalışma yayım listesinden ve tam sayıdan çıkarılır. Yine rapor doğrultusunda makalelerin tek bir kaynağa benzeşim oranı % 3 üzeri olamaz. Başvuru esnasında yazar(lar), çalışma ile birlikte, TURNITIN ya da İThenticate raporunu sisteme yüklemelidir.
19. Dergimize makale gönderimi yalnızca DergiPark sistemi üzerinden yapılmaktadır. Dergiye makale gönderebilmek için DergiPark kullanıcı hesabına ve ORCID ID numarasına sahip olunması gerekmektedir.
20. Dergiye gönderilecek
• Türkçe makaleler için;
Ana Başlık; Yazar(lar)ın Adı Soyadı; Yazar(lar)ın Kurumu (sorumlu yazar belirtilmeli ve e-posta adresi verilmeli); Özet; Anahtar Kelimeler; İngilizce Başlık; Abstract; Keywords; Giriş; Materyal ve Metot; Bulgular ve Tartışma (veya Bulgular); Sonuç (veya Tartışma ve Sonuç); İngilizce Genişletilmiş Özet ve Kaynaklar şeklinde düzenlenmelidir.
• İngilizce makaleler için;
İngilizce ana başlık, Yazar(lar)ın Adı Soyadı; Yazar(lar)ın Kurumu (sorumlu yazar-corresponding authorbelirtilmeli ve e-mail adresi verilmeli); Abstract; Keywords; Türkçe Başlık; Özet; Anahtar Kelimeler; Introduction; Material and Methods; Results (or Results and Discussion); Discussion and Conclusion (or Conclusion); References şeklinde düzenlenmelidir.
21. Yararlanılan kaynaklar metin içerisinde Yazar soyadı, yıl ve sayfa numarası sistemine göre belirtilmeli ve yazar isimleri baş harfi büyük diğer harfler küçük olarak yazılmalıdır. İki yazarlı kaynak bildiriminde ve (makale İngilizce hazırlanmışsa and); üç veya daha fazla kaynak bildiriminde vd., (makale İngilizce hazırlanmışsa et al.,) kısaltması kullanılmalıdır. Metin içerisinde kullanılan kaynaklar, metin sonunda (kaynaklar kısmında) numara kullanılmadan alfabetik sıraya göre verilmelidir.
Metin içi göndermelerde (atıflarda) ve kaynakça yazımında APA 7 sürümü esas alınmalıdır. Makalelerin metin içi atıflar ve kaynakçalarının Endnote veya Microsoft Word Office vb. gibi referans araçları ile APA 7'ye göre düzenlenmiş olarak gönderilmesi zorunludur. Kaynakça düzeni uygun olmayan, statik metne dönüştürülen, el ile oluşturulan referans ve kaynakçanın yer aldığı metinler yazara iade edilir.
• Tek yazar olması durumunda; (Hotamış, 2007)
• İki yazar olması durumunda; (Hotamış & Bayhan, 2009)
• İkiden fazla yazar olması durumunda; (Hotamış vd., 2006)
• Birden fazla yazar ard arda verilmesi durumunda; (Hotamış, 2005; Hotamış & Bayhan, 2006; Karasan vd., 2007)
22. Aynı yazara ait aynı yıl yayınlanmış eserlerin metin içerisinde gösterimi (Hotamış, 2008a; 2008b) şeklinde olmalıdır.
23. Yazar ismi belli olmadığı durumlarda, Türkçe kaynak için hem metin içerisinde hem de kaynaklar bölümünde Anonim, yıl ifadesi kullanılmalıdır. Yazarı belli olmayan yabancı kaynak ise, metin içerisinde Anon. yıl, kaynaklar bölümünde ise Anonymous yıl olarak verilmelidir.
24. İnternet kaynakları ise, metin içerisinde (Hotamış, 2003) yıl şeklinde verilmelidir.
Kaynaklar bölümünde ise, URL, yıl şeklinde gösterilip sayfa adresi açıkça yazılmalıdır.
ÖRNEKLER
• Makaleler:
Yıldız, H. (2019). Eski Türkçe ile Yakutçanın karşılaştırmalı söz varlığı: Ünlüyle başlayan sözcükler. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi, 59(1), 233-254. doi: 10.26650/TUDED2019-0010.
Balcı, Ş., Tanacı, F., Dağlı, A. N., & Bayrak, E. (2019). 16 Nisan 2017 Anayasa Değişikliği Referandumu Sürecinde Siyasal Bilgilenme Ve Medya: Eğitim Düzeyine Göre Bir Karşılaştırma. Erciyes İletişim Dergisi, 6(1), 1-16. doi: 10.17680/erciyesiletisim.424135.
• Bildiriler:
Bilkan, A. F. (2007). Amasya’nın Osmanlı dönemi kültür hayatındaki yeri ve önemi. Y. Bayram (Haz.), I. Amasya Araştırmaları Sempozyumu Bildirileri içinde (s. 611-620). Hilal Yayınları.
• Kitaplar/ Kitapta Bölüm
Davutoğlu, A. (2001). Stratejik Derinlik, Türkiye’nin Uluslararası Konumu. Küre Yayınları.
Steinberg, A. (2014). Genç Seçmenler ve Web 2.0 ile Politik Katılım: Facebook Genç Vatandaşların Seçime Katılımını Artırabilir mi?. İçinde Barış Çoban (Ed.), Sosyal Medya Devrimi (ss. 154-171), Su Yayınevi.
Moy, P., Xenos, M. A., & Hussain, M. M. (2013). News and political entertainment effects on democratic citizenship. In E. Scharrer (Ed.), The international encyclopedia of media studies. (pp. 463–483), Wiley-Blackwell.
• Tezler:
Özkan, T. (1997). Ticari bankacılıkta kredi fiyatlandırma teknikleri. Yayımlanmamış doktora tezi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Para ve Banka Anabilim Dalı.
• Ansiklopediler
Bergmann, P.C. (1993). Relativity. In The new encyclopedia Britannica (Vol. 26, pp. 501-508). Encyclopedia Britannica.
• Elektronik Kaynaklar
McDonnell, J. (2019). Municipality Size, Political Efficacy and Political Participation: A Systematic Review. Local Government Studies, https://doi.org/10.1080/03003930. 2019.1600510, [Accessed: 10 September 2019].
https://www.statista.com/statistics/253577/number-of-monthly-active-Instagram-users/. [Accessed: 11 March 2019].
• Süreli Yayınlar / Dergiler:
Yücelt, U. ve Marcella, M. (1996). Services Marketing in the Lodging Industry: an Empirical Investigation. Journal of Travel Research, 34(4), 32- 38. doi:10.1177/004728759603400405.
• Kurum Yayını:
İTO (2003), Ekonomik Rapor, İTO Yayınları No: 2003-57.
25. Makale dergi editörlüğüne sunulmadan önce yazım kurallarına uygunluğu kontrol edilmelidir.
26. Yayımlanan yazı ve çevirilerin her türlü sorumluluğu yazara aittir.
27. Metinle ilgili her türlü düzeltme yazar(lar) tarafından yapılır.
28. Dergiye gönderilecek makalelere ait ilk başvuru https://dergipark.org.tr/tr/pub/susbed adresinden yapılmalıdır.
29. Dergide yayınlanacak yazıların yazım ve dilbilgisi kurallarına uygun olması şarttır. Dergi Yayın Kurulu, gerekli gördüğü takdirde eserin sahibinden içerik ve şekil bakımından değişiklikler isteme hakkına sahiptir.
30. Dergi Yayın Kurulu, biçim ve dizayn açısından uygun bulduğu yazıları bilgisayar programı tarafından random atanan iki hakeme gönderir, makaleler hakemlerden ikisinin kabul onayı ile hakem raporlarının tamamlanma tarihlerine göre sıraya konarak yayınlanır.
31. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi'nde yayımlanan akademik içeriğin kullanım hakları, aksi belirtilmediği sürece Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY-NC 4.0) lisansı altındadır.
32. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi'nde, yazarlar, yıl içerisinde bir kez makale yayınlatma hakkına sahiptir.

Dergi Etik Deklerasyonu

Editörün Yükümlülükleri
1.1. Tarafsızlık
Gönderilen yazıların entelektüel içeriği, yazarların ırk, cinsiyet, cinsel yönelim, yaş, engellilik, din, etnik köken, siyaset felsefesine bakılmaksızın değerlendirilir
1.2. Gizlilik
Tüm yazılar gizli belgeler olarak değerlendirilmelidir. Editörün izni olmadan kimseye gösterilmemelidir. Yöneticiler ve editörlük personeli, gönderilen makale ile ilgili bilgileri yazar, hakemler ve olası hakemler dışında kimseye açıklamamalıdır.
1.3. Bilginin İfşa Edilmesi ve Çıkar Çatışmaları
Gönderilen yazıda yer alan yayınlanmamış veriler, yazarın açık rızası olmadan editörler veya hakemler tarafından kendi araştırmalarında kullanılmamalıdır.
1.4. Yayınlanma Kararı
İletişim ve Organizasyon'un editörü gönderilen makalelerin yayınlanmasına karar verir. Editör, hakaret, telif hakları ve intihal ile ilgili yasal yükümlülükleri dikkate alan Yayın Kurulu'nun politikasına göre yönlendirilir. Editör, kararı diğer Yayın Kurulu üyeleriyle veya hakemlerle paylaşabilir. Okuma Komitesinin kararına itiraz edilmesi durumunda, editör iki yeni hakem isteyebilir.

2- Hakemlerin Yükümlülükleri
2.1. Editöryal Kararlar
Makale hakem sürecindeyken makale sahibi editörlerin editör rolleri askıya alınarak , hakem sürecinin görmemeleri sağlanır, böylece çift taraflı kör hakemlik korunur.
Hakemler, editör ekibine karar vermede yardımcı olur ve ayrıca yazara yazının kalitesini iyileştirmesi için yardımcı olabilir.
2.2. Gecikmeler ve Son Tarihler
Bir misafir eleştirmen, yazıda sunulan araştırmayı değerlendirecek kadar yetkin hissetmediğinde veya raporunu zamanında sunamayacağını fark ettiğinde, diğer hakemlerle iletişime geçmesi için kendisine zaman tanımak için editörü gecikmeden bilgilendirmelidir.
2.3. Nesnellik, Nezaket ve Saygı Standartları
Raporlar objektif olmalıdır. Yazara yöneltilen kişisel görüş ve eleştiriler veya metin içeriğine yönelik kırıcı açıklamalar uygun değildir. Gözden geçirenin görüşü açık, iyi tartışılmış ve yazara saygılı olmalıdır.
2.4. Kaynakların Gösterimi
Hakem, yazar tarafından alıntı yapılmayan uygun yayınları tanımlamalıdır. Bu tür herhangi bir göstergeye uygun bir yorum eşlik etmelidir. Gözden geçiren kişi, editörün dikkatini herhangi bir benzerliğe, makale ile önceden yayınlanmış veriler arasındaki herhangi bir örtüşmeye çekmelidir.
2.5. Bilginin İfşa Edilmesi ve Çıkar Çatışmaları
Anonim olarak yeniden oynatma yoluyla elde edilen bilgiler ve fikirler gizlidir ve gözden geçirenin kişisel yararı için kullanılmamalıdır. Hakemler, yazarlarla rekabete dayalı, işbirliğine dayalı veya diğer ilişkilerden kaynaklanan bir çıkar çatışmasıyla sonuçlanabilecek makaleleri incelemeyi kabul etmemelidir.


3- Yazarların Yükümlülükleri
Yayınlanmak üzere gönderilen yazılarda yer alan bilgiler, yazarların araştırmalarının sonuçlarını ve bu sonuçların nesnel bir tartışmasını ve önemini sunmalıdır. Temel veriler doğru bir şekilde sunulmalıdır. Hileli ve bilinçli olarak yanlış bilgi, etik dışı ve kabul edilemez olarak kabul edilir.
Başkaları tarafından yapılan araştırmanın tanımı her zaman verilmelidir. Yazarlar, söz konusu çalışmayı etkileyen yayınlara atıfta bulunmalıdır.
3.1. Özgünlük ve intihal
Yazarlar, tamamen orijinal bir çalışma yazdıklarından emin olmalı ve başkalarının kitaplarını veya ifadelerini kullanmışlarsa, uygun şekilde alıntılanmalıdır.
3.2. Çoklu Başvuru ve Yayımlama
Bir yazar, aynı çalışmayı temsil eden makaleleri birden fazla dergiye (veya kitaba) göndermemelidir. Aynı makalenin birden fazla dergiye gönderilmesi etik değildir ve kabul edilemez.
3.3. Çalışmanın Kime Ait Olduğu
Sadece söz konusu çalışmaya önemli katkıda bulunan yazarlar yazar olarak kabul edilir. Çalışmaya katkıda bulunanların tümü yazar listesinde yer almalıdır. Araştırma projesinin bazı yönlerine başkaları da dahil olmuşsa, teşekkürlerde bunlardan bahsedilmelidir. Başyazar, tüm ortak yazarların ve yalnızca kendilerinin makalenin yazarları listesinde yer aldığından, ortak yazarların makalenin son versiyonunu görüp onayladıklarından ve makaleyi göndermeyi kabul ettiklerinden emin olmalıdır.
3.4. Bilginin İfşa Edilmesi ve Çıkar Çatışmaları
Tüm yazarlar, biyografik sunumlarının bir sonucu olarak, önerdikleri yayınları etkileyebilecek herhangi bir çıkar çatışmasını belirtmelidir. Çalışmayı mümkün kılan araştırma projelerinin finansmanı belirtilmelidir.
3.5. Baskıda Meydana Gelecek Hata
Yazar, yayınında önemli bir hata veya yanlışlık tespit ederse, sorumluluğu editöre hızlı bir şekilde haber vermek ve sorumlu kişi ile mutabık kalınarak makalenin geri çekilmesini veya hata ile ilgili bilgilerin yayınlanmasını dikkate almaktır.

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi’nin (SUSBED) tüm masrafları, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından karşılanmaktadır. Dergide makale kabulü, süreçlerinin yürütülmesi ve makale yayını ücrete tabi değildir. Dergiye gönderilen ya da yayın için kabul edilen makaleler için ücret talep edilmez.


24108  28027

Bu eser Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International Lisansı ile lisanslanmıştır.